Fietstocht mannen 2015


Op zondagmorgen 12 juli vertrok een groep van 29 mensen richting Nijverdal. Na koffie met cake bij restaurant Gudde ging het gezelschap opgwekt op weg richting de Hellendoornsche Berg, een klim die niet door iedereen werd gewaardeerd zo vroeg op de ochtend. Maar daarna was het voornamelijk heuvel af richting camping Eelerberg, waar het al weer tijd was voor een bakkie. Toen het hele gezelschap was neergestreken op het terras, brak zelfs (heel even) de zon door.

Na deze uitvoerige koffiepauze werd de tocht vervolgd richting het motorcrossterrein aan de Koetreeweg, waar bij gebrek aan bankjes, een ieder op het hek ging zitten voor de lunch. Gelukkig waren de motoren nog niet wakker, dus het was lekker rustig daar in het bos.

Daarna op weg naar Haarle, zie het filmpje (met geluid!) van de groep onderweg daarheen. Daar is een flinke parkeerplaats, ideaal voor het klobbegooien. Maar het gezelschap vond dat er eerst weer iets genuttigd moest worden, dus toen de achterklep van de Volvo openging werden de drankjes en hapjes (verzorgd door Hilda) onmiddelijk aangevallen.

Het klobbegooien trok ook de aandacht van de daar aanwezige wandelaars en recreanten, misschien heeft onze uitleg meer mensen enthousiast gemaakt voor deze tak van sport. Na 4 rondes bleek Roel van de Wetering de beste, hij werd winnaar van het “Meuleslokkie”.

Na dit gezellig samenzijn klom men weer op de fiets, en ging het terug naar Nijverdal. Daar waren intussen nog een aantal mensen aangekomen, zodat we even later met z’n 41-en aan de maaltijd begonnen. Het slot van een geslaagde dag, met een enkel drupje regen, maar verder uitstekend fietsweer.

Beeldmateriaal: Willem van der Linde, Jan Blaauw, Gerrit Zomer.