Summertime 2018

 

Zondag 15 juli was het Summertime op Chateau Hotel De Havixhorst, voor de 5e keer alweer. En wederom was het mooi weer, een beetje te warm eigenlijk om in een zwart pak met strakke boord om rond te lopen.

Op het programma stonden naast Wijker Kunst ook Het Klein Orkest Rolde en het Vestibule Ensemble. Beide orkesten in de rol van begeleider van het koor, als ook zelfstandig optredend.

Dit was een bijzonder concert, na 31 jaar was Bert Lammers voor de laatste maal onze dirigent. Het programma voor Wijker Kunst bestond daarom voor een groot gedeelte uit werken die Bert in het verleden met ons uitgevoerd had, een soort muzikale wandeling door de geschiedenis. Daarom was naast onze vaste pianiste Joke Venhuizen ook Alma Grooters van de partij, zij was vele jaren onze steun en toeverlaat achter de piano.

Rond een uur of vier nam de voorzitter het woord om Mannes Hofsink als nieuwe dirigent aan het publiek voor te stellen. Hij nam het stokje aan om direct een paar nummers te dirigeren.

Daarna volgde nog een spetterende uitvoering van “Eine Ländliche Concertprobe” met Bert Lammers in de rol van dirigent en solist, zie ook de video die hiervan gemaakt is.

Het concert werd afgesloten met “Andrew Lloyd Webber In Concert” een medley uit de vele musicals van deze veelzijdige componist, onder begeleiding van een gelegenheidscombo.

Daarna was in het koetshuis het officiële afscheid van Bert Lammers, die als afscheidscadeau een zonnewijzer kreeg aangeboden. Onder de sprekers was ook een vertegenwoordiger van MGV “Cäcilia” uit Bösensell (D) waarmee de mannen van Wijker Kunst sinds jaren een vriendschapsband onderhouden.

Het was nog lang warm en gezellig.

Met bijdragen in woord en beeld van Gerrie, Jannie, Lia, Danny en Louis.