Fietstocht mannen 2017


 
Op zondag 9 juli was het al om 08.45 uur een drukte van belang bij de Havezathe. Circa 12 leden van ons mannenkoor, in 8 gevallen geëscorteerd door hun echtgenotes, waren samengekomen om van de organisatoren van de jaarlijkse fietstocht, Roel Stegeman en Albert Slomp, te vernemen wat het startpunt zou zijn. Dit bleek in Nijverdal te liggen en wel bij het café-restaurant De Budde.
Na een voorspoedig verlopen autorit daar naar toe werden eerst de fietsen af- dan wel uitgeladen. Een kop koffie met een flinke plak cake was voldoende om een ieder goed wakker te schudden en even later gingen we op weg. De weergoden waren ons uitermate goed gezind, veel zon, weinige wind en niet al te warm. Al met al prima fietsweer.
Al direct na de start ging het even mis, toen de door Albert en Roel zo fraai geplande route niet kon worden gevolgd door onvoorziene wegwerkzaamheden. Gelukkig was het improvisatievermogen van beide heren ruim voldoende ontwikkeld om ons, via een korte omleiding, toch weer op de juiste route te krijgen. Via goede fietspaden en rustige weggetjes, waar we maar mondjesmaat werden geplaagd door auto’s en motorfietsen, reden we door bossen, langs akkers, door heidevelden en pittoreske dorpjes.
Een korte tussenstop ergens in Hellendoorn, waar een vloeibare verfrissing kon worden genoten, onderbrak de rit. Dat gebeurde ook een stukje verder waar, in de bosrand, het meegebrachte broodje werd genuttigd. Uiteraard werd de rit in de middag ook onderbroken om het traditionele klobbegooien te beoefenen. Na een sportieve en spannende strijd werd Roelof Jonkers tot winnaar uitgeroepen. Uiteraard kwamen hier, al even traditioneel, de doppinda’s, de eerste alcoholische drankjes en, indien daar nog geen behoefte aan bestond, ook de gekoelde frisdrankjes aan de beurt.
Na de laatste paar kilometers waren we rond 16.30 uur weer in Nijverdal. In totaal hadden we zo’n 35 kilometer achter de kiezen. De fietsen werden weer op de dragers getild, dan wel in de aanhanger geladen en we vertrokken naar Ommen. Op het mooie terras van Restaurant De Wildzang werden we opgevangen door Hennie en Gerrit Rozema, Jan Tijink en Roelof Broekhuizen. We hadden een fraai deel van het terras voor ons zelf en al snel werd het heel gezellig, hoewel het de hele dag al heel gezellig was geweest. Een voortreffelijk dinerbuffet was het einde van heel geslaagde dag. Namens alle deelnemers heel veel dank aan de organisatoren van deze dag, de thuisblijvers hebben veel gemist.