Fietstocht mannen 2014

Al doende leert men, daarom was dit jaar de conceptroute al uitgezet via een webtool, om vervolgens op een zeer natte tweede Paasdag op inspectie te gaan.

Op zondagmorgen 1 juni verzamelde het gezelschap (20 fietsers en Zwaantje als catering chauffeur) bij de Havezate onder een bewolkte hemel. Maar er was mooi weer beloofd, en dat kwam ook! Tijdens de koffie op het terras van de Wildzang in Ommen kwam de zon steeds vaker door.

De hele groep ging even later opgewekt van start, om via een onoverzichtelijke omleiding in het centrum van Ommen het fietspad langs de Vecht te bereiken. Je kon goed zien hoe hoog het water hier onlangs had gestaan. Na een kilometer of 10 kwam de groep aan in Vilsteren, en was het alweer koffietijd. En opnieuw lekker in het zonnetje op het terras.

Na deze uitvoerige koffiepauze ging het verder richting kasteel Rechteren, en daar linksaf op weg naar de Lemelerberg. Onderweg een pauze, dit keer om een boterhammetje te eten, en daarna door naar knooppunt 71, onderaan de Lemelerberg.

Daar is een flinke parkeerplaats, waar zich nog een viertal aansloot om mee te gaan klobbegooien. Het is daar een moelijk terrein voor deze tak van sport, de vele steentjes veroorzaken een volstrekt onvoorspel balgedrag. De score lag dan ook bij lange na niet zo hoog als vorig jaar, de winnaar van vorig jaar eindigde met slechts NUL punten. Toen alle punten opgeteld waren, bleken er twee winnaars te zijn, met elk 13 punten . Eén van hen behoorde echter tot de organisatoren, dus hij deed grootmoedig afstand van zijn prijs. Daarom werd Ina uitgeroepen tot de kampioen van dit tournooi. Dit werd passend gevierd met wijn, blokjes kaas en gehaktballetjes, etc, allemaal verzorgd door Hilda, en nog steeds lekker in het zonnetje.

Na dit gezellig samenzijn besteeg een ieder weer zijn stalen ros, en ging het richting Ommen, om bij de Wildzang nog even op het terras van een aperitief te genieten. Daar waren intussen nog twee mensen aangekomen, zodat we even later met z’n 27-en aan de goed verzorgde maaltijd gingen.

Daarna ging een ieder zijns weegs, het was een geslaagde dag.

Zie ook het filmpje.