vervolg

Het koor geeft regelmatig concerten zoals voorjaarsconcert, regioconcert, kerstconcert en maakt af en toe een concertreis naar het buitenland, in 2005 naar Praag, in 2007 naar Duitsland. Het repertoire van de koren is zeer veelzijdig en omvat volksmuziek, opera, operette en musical, terwijl ook geestelijke werken worden uitgevoerd.

“Wijker Kunst” is een zangvereniging met een neutraal karakter en is niet gebonden aan religie of politiek. Voor de oorlog bestond er in De Wijk een gemengde zangvereniging “Crescendo”. Deze vereniging werd in het begin van de oorlog opgeheven. Direct na de bevrijding in 1945 richtte een aantal mannen, oud-leden van “Crescendo”, een mannenkoor op welk voorbeeld in 1946 door een aantal vrouwen werd gevolgd met de oprichting van een vrouwenkoor.

Bert Lammers uit Amen is al meer dan 25 jaar onze vaste dirigent. De sociale cohesie bij “Wijker Kunst” is bijzonder groot en er heerst een zeer gemoedelijke sfeer met als gevolg weinig verloop. Het is goed toeven bij één van de koren van “Wijker Kunst”..

Terug naar de homepagina